Anmeldelse af teaterstykket “Jordens Indre”

Af Anette Petersen

Jordens Indre – et teaterstykke, som har sat sig for at vise og beskrive et portræt af en (næsten) ukendt dansk forsker, Inge Lehmann.

GEUS og DGF havde i København, mandag d. 18/11 et foredrag på programmet om geofysikeren Inge Lehmann. Det var et utroligt spændende foredrag udført af Lif Lund Jacobsen og Trine Dahl (gå nu sammen om at skrive den bog).

I starten af forestillingen sad jeg og var meget tilfreds med, at jeg havde nået at høre foredraget inden jeg skulle se teaterstykket, fordi jeg havde en forventning om, at alle de interessante oplysninger fra foredraget som bidrog til at sætte Inge Lehmann ind i en samfundsmæssig kontekst, foruden at hylde hendes ihærdighed og genialitet som forsker, ikke ville kunne komme til sin ret i teaterstykket. Jeg tog fuldstændig fejl.

Teateropsætningen af Inge Lehmanns liv og opdagelser lykkedes til fulde. Jeg havde min datter på 21 år med og hun kunne bekræfte min opfattelse af, at der var meget indhold og historiefortælling i stykket. Og alle fem skuespillere gør det forrygende.

Der skal ikke skrives yderligere ”anmeldelse” af stykket, egentlig er det mere en opfordring.

Teaterstykket Jordens Indre går på Folketeatret indtil d. 15. december – gå ind og se det.