Jubilæumsfest – 125 års

Begivenhedsoplysninger

Indlæser kort...

DGFs 125-års JUBILÆUMSFEST

Som afslutning på DGF’s 125 års Jubilæumsår afholder vi den 9. marts 2019 jubilæumsfest.

Jubilæumsfesten skydes i gang med en generalforsamling kl. 12 efterfulgt af fire festlige foredragsholdere vi har hentet ind fra nær og fjern og dagen sluttes selvfølgelig af med et god portion middag, fest og dans.

Vi kan allerede løfte sløret for tre af foredragsholderne – se nedenfor.

Billetter er allerede nu tilgængelige via nedestående link – og kommer du Vest fra broen vil vi arrangere en bus med opsamling i Aarhus, Vejle og Odense (husk at købe den rigtige billet, så vi kan organisere transport).

Jubilæumsfesten er sponsoreret af:

 

 

PROGRAM

12.00-12:30

Frokost


12:30-13:30

Generalforsamling
Se dagsorden her.


13:30-14:15

Professor Minik Rosing

Statens Naturhistoriske Museum v. Københavns Universitet

”Jorden set fra Grønland”


14:25-15:10

Professor Tim Herbert 

Brown University

”The late Miocene climate journey toward the modern world”


15:10-15:30

Kaffepause


15:30-16:15
Professor Ron Steel 

Jackson School of Geosciences v. Universitetet i Texas
Growth of Shelf-Margin Prisms


16:30-17:15

Researcher Emma Hammarlund

Lund Universitet

“The hardships for life to become big”


17:15-18:00

Drinks og snacks


18:00-24:00

Middag / Danmarks Geologipris og fest


Abstracts

Professor Ron Steel
”Growth of Shelf-Margin Prisms”

Professor Ron Steel fra Jackson School of Geosciences ved Universitetet i Texas er en særdeles respekteret og anerkendt forsker indenfor sedimentology. Hans forskning omhandler brugen af klastisk sedimentology til at belyse problemstillinger indenfor bassin analyse, dynamisk stratigrafi og klastiske reservoirer. Han er især interesseret i hvordan ændringer i tektonik, klima, havniveau og sedimenttilførsel afspejles i stratigrafiske lagserier.  Ron har en lang karriere bag sig, bl.a. som chefgeolog og leder af Forskningscentret ved Norsk Hydro, professor ved Universitetet i Bergen, ved UNIS på Svalbard, ved Universitet i Wyoming, samt ved Universitetet i Aberdeen.

 

Professor Tim Herbert
”The late Miocene climate journey toward the modern world”

Tim Herbert er professor ved Brown University. Han er en højt profileret forsker indenfor palæo-klima og palæo-oceanografi. Hans nuværende forskningsprojekter fokuserer især på to vitale aspekter i forhold til atmosfærens CO2 indhold: 1) Fordelingen af havvands-temperaturer i de øvre dele af oceanerne og 2) Biologisk produktion. Udveksling af CO2 mellem havoverfladen og atmosfæren afhænger både af havvandets temperatur og af kulstof syntesen i den øvre del af lagsøjlen i havet via plankton.

 

Professor Minik Rosing
“Jorden set fra Grønland”

En væsentlig del af vores viden on Jorden stammer fra geologisk forskning i Grønland. Gennem tre århundreder har geologer trasket over landet og undret sig, og fundet forklaringer på hvad de så. Hvad har vi lært og hvor ligger de næste store erkendelser?

 

Researcher Emma Hammarlund

“The hardships for life to become big”

Dr Emma Hammarlund er højt respekteret geobiolog som arbejder med livets historie og især den Kambriske Explosion. Hun bruger geokemi, biologi, og også tumors til at studere dannelsen af multicellulare systemer og hun kobler -og dekobler – dem til ændringer i miljøets oxygen koncentrationer. Hun arbejder på Translational Cancer Research Center på Lunds Universitets Medicinske Fakultet, er gæsteforsker på Syddansk Universitet og er gæsteskribent for Weekendavisen’s Idéer.

Top

Tilmelding:


Tilmelding til DGF Nyhedsbrev