Foredrag: Inge Lehmann – Danmarks oversete videnskabskvinde

Begivenhedsoplysninger

Indlæser kort...

V/ Forsker og arkivar, Lif Lund Jacobsen, Statens Arkiver og Seniorforsker og seismolog, Trine Dahl-Jensen, GEUS

Foredrag om geofysikeren, Inge Lehmann, Danmarks første og i mange år eneste danske seismolog, og verdens første kvindelige seismolog. Lehmann er kendt for sin publikation P’ i 1936, hvor hun argumenterer for at Jordens kerne ikke kun er flydende men også består af en fast kerne. Men hvordan var hendes vej dertil? Og hvordan passer det ind i datidens jordskælvsforskning. Inge Lehmann var med til at etablere de første seismiske stationer i Danmark og blev chef for den nyoprettede seismiske afdeling ved Geodætisk Institut i 1920’erne. Mindre kendt er Lehmanns karriere som seismolog i årene efter 2 verdenskrig, hvor hun primært arbejdede i USA med data fra atomprøvesprængningerne. Lehmann havde en usædvanlig lang videnskabelig karriere. Hun blev 104 år og skrev sin sidste publikation, da hun var 99 år gammel.

Historien om Inge Lehmann er super aktuel, idet Folketeateret i oktober sætter det nyskrevne skuespil ”Jordens Indre” op med Iben Hjejle i hovedrollen. Se https://www.folketeatret.dk/shows/jordens-indre/.

Kom og hør den spændende historie om en af Danmarks mest kontroversielle videnskabskvinder fortalt af to af de største Lehmann-kendere.

DGF serverer Pizza og drikkevarer efter mødet.

TILMELDING: Der kræves ikke tilmelding!

Tilmelding:


Tilmelding til DGF Nyhedsbrev