Foredrag: Gems and Conservation ved gemmolog Vincent Pardieu (Gemmologisk Selskab)

Begivenhedsoplysninger

Kort utilgængelig

Gemmologiens ”Indiana Jones” besøger Danmark

Den 2. maj kan Gemmologisk Selskab åbne dørene til nok en sensation: Gemmolog Vincent Pardieu – bedre kendt som branchens Indiana Jones – der vil holde foredrag om ”Gems and conservation” – om ædelsten og hvordan man genopretter miljøet og naturen, når miner lukker efter endt produktion.

I løbet af sin karriere har Vincent Pardieu blandt andet arbejdet otte år for GIAs laboratorium i Bangkok; det er blevet til 85 feltekspeditioner, hvor der er blevet udtaget utallige stenprøver til forskellige referencekollektioner, som vil blive brugt til senere bestemmelse af ædelstens geografiske oprindelse baseret på indeslutninger og vækstzoner. Vincent Pardieu studerede oprindeligt videnskab og forretning i Frankrig, før han blev gemmologisk tour-guide i Europa og Asien. Han har studeret gemmologi ved GGA i Yangon (Myanmar) og været direktør for AIGS Gemological Laboratory i Bangkok, hvor han har arbejdet med ædelstensbehandlinger (blyglas-fyldning af rubiner og oprindelses-bestemmelse af ædelsten). I februar 2007 blev han tilknyttet Gübelin Gem Lab med speciale i oprindelses-bestemmelse af ædelsten. Som tilknyttet GIA har Vincent Pardieu arrangeret 67 succesfulde feltekspeditioner til mineområder i Thailand, Cambodia, Laos, Vietnam, Myanmar (Burma), Australia, Sri Lanka, Pakistan, Afghanistan, Madagaskar, Kenya, Tanzania, Zambia, Mozambique og Malawi, hvor han har samlet prøver til GIAs reference-samlinger. Selvom rejserne fylder meget, tilbringer Vincent Pardieu det meste af sin tid sammen med andre gemmologer i laboratorier, hvor han katalogiserer, fremstiller og studerer prøver, og skriver artikler til forskellige gemmologiske magasiner, heriblandt Gems & Gemology og InColor. Man kan læse mere på hans hjemmeside www.fieldgemology.org. Desuden har Vincent Pardieu forelæst om forskellige gemmologiske emner i USA, Europa og Asien.

Alle Vincent Pardieus ekspeditioner er dokumenteret med billeder og video, og det bliver et fantastisk foredrag, Foredraget foregår kl 18:30 i Asia House Indiakaj 16, 2100 København Ø og er sat til at tage 90 minutter med en indlagt pause. Efterfølgende vil der være mulighed for at stille spørgsmål.

Prisen for deltagelse er 150 kroner for medlemmer af Gemmologisk Selskab, og 300 kroner for andre interesserede.

Tilmeldelse til Niels Ruddy Hansen nrh [at] ruddyhansen [dot] dk

Tilmelding:


Tilmelding til DGF Nyhedsbrev