2-dages ekskursion til det Midtjyske 11. og 12. maj 2019

Begivenhedsoplysninger

  • Arrangør:
  • lørdag | 11. maj 2019
    til søndag | 12. maj 2019
  • Hele dagen
  • kr. 0,00
  • Tilmelding
Kort utilgængelig

Temaet for ekskursionen vil være Tektoniske spor i nutidens landskaber og hvordan det kan erkendes i området omkring Horsens Fjord og på Juelsmindehalvøen samt i det prækvartære højland i Midtjylland.

Ekskursionen starter kl. 10 lørdag d. 11. maj med en fælles introduktion på VIA i Horsens – adressen er Chr. M. Østergaardsvej 4. Herefter går turen i fælles bus til området syd for Horsens Fjord, hvor vi bl.a. besøger Juelsmindehalvøens kystlokaliteter samt diskuterer hvilke kræfter, der har været med til at forme det nuværende terræn. Claus Heilmann Clausen har lovet at dele ud af sin viden om de paleogene aflejringer, vi besøger på turen.

Ca. kl. 17 er vi tilbage i Horsens, hvorefter der er mulighed for festmiddag og overnatning i Fængslet i Horsens.

Søndag 12. maj starter bussen kl. 9 (afgang igen fra VIA Horsens) og vi forventer at være tilbage i Horsens ca. kl. 16. Dagen indledes med en tur i det kuperede landskab nord for Horsens Fjord, hvor Holger Lykke-Andersen vil fortælle om forhistorien til den markante dal med Horsens Fjord og Hansted ådal. Herefter kører vi mod nordvest ind over Gudenådalen, hvor vi besøger de fine blotninger i sandgraven i Voervadsbro. Her har Erik Skovbjerg lovet at være med og fortælle om de neogene aflejringer, vi kommer til at se. Turen går også forbi nogle spektakulære terrænstriber nord for Salten Langsø samt en ”on-off” sø ved Nørre Snede.

Det er muligt at tilmelde sig kun en af dagene. Pris pr. dag for bustransport, frokost og kaffe er 350 kr. Festmiddag i fængslet koster 475 kr. og overnatning samme sted koster 525 kr. inkl. morgenmad.

Nærmere information omkring tilmelding samt detaljer om turen vil være tilgængelig først på året i 2019 tillige med henvisninger til udvalgt litteratur.

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Inga eller Katrine

Geolog Inga Sørensen – tilknyttet VIA’s Geo-lab som ”lystarbejder”

Glud Kirkevej 48, 7130 Juelsminde Mail: ingas [at] profibermail [dot] dk Tlf. 40 32 77 42

Adjunkt Katrine Juul Andresen

Institut for Geoscience, Aarhus Universitet

Høegh-Guldbergs Gade 2, 8000 Aarhus C Email: katrine [dot] andresen [at] geo [dot] au [dot] dk , Tlf. 20 83 79 11

Udsnittet af Per Smeds kort herunder giver et overblik over de landskabsformer, vi vil køre rundt i på ekskursionen. Inden turen vil der blive udarbejdet et detaljeret rutekort for de to dages kørsel og stop.

Tilmelding:


Tilmelding til DGF Nyhedsbrev