DGF ekskursion til Møns Klint lørdag d. 5. juni 2010

DGF arrangerer en ekskursion til Møns Klint med Stig Schack Pedersen som guide lørdag den 5. juni (Grundlovsdag). Lokaliteten er en klassiker ikke kun i dansk geologi hvor både sedimentologi, palæontologi og kvartærgeologisk tektonik  kan studeres i de optimale omgivelser, men også i foreningsregi idet klinten har været besøgt mange gange i foreningens historie og hvor annalerne beretter om betydelig interesse for at diskutere de forskellige tolkninger af klintens geologi.

Stig, der lige har modtaget Danmarks Geologipris for sin strukturgeologiske tolkning af Lønstrup Klint,  har også  i de senere år arbejdet med en fotogrammetrisk tolkning af Møns Klints strukturgeologi, og ekskursionen vil derfor give foreningens medlemmer (og gæster) en unik mulighed for at få indblik i de nyeste resultater af disse undersøgelser.

Der vil maksimalt kunne være  50 deltagere på ekskursionen som man vil kunne deltage i ved enten at benytte fællestransport med bus fra Øster Voldgade 10 eller ved selv at køre – deltagerprisen vil afhænge af hvilken løsning man vælger, og under alle omstændigheder er børn under 16 år gratis.

Turen ved klinten starter fra Fyret syd for Klinten. Folk der vælger egen transport bliver samlet op ved GM’s P-plads og kører med til Fyret, hvorfra der vandres langs stranden til trappen og op til Geocenter Møn, hvor Stig vil give en introduktion til klintens geologi. Herefter spiser vi frokost (som man dog selv står for), hvorefter turen fortsætter langs den nordlige del af klinten. Der vil også være mulighed for at se udstillingen på GeoCenter Møn (billet inkluderet i prisen).

1: Fællestransport

Bussen kører fra Øster Voldgade 10 (parkeringspladsen foran Geocentret) kl. 8:30 med forventet ankomst til Geocenter Møn kl. 10:30.
Pris: Medlemmer 50 kr (samme pris for ægtefælle og børn over 16 år), for ikke-medlemmer 250 kr.

2: Egen transport

Man skal være på ved Geocenter Møn kl. 10:30.
Pris: Turen er gratis for medlemmer (50 kr for ægtefælle og børn over 16 år), for ikke-medlemmer 100 kr.

Da antallet af deltagere er begrænset og da der skal bestilles bus er det vigtigt at der tilmeldes senest den 31. maj.

Hjemkomst

Vi regner med at være tilbage på parkeringspladsen på GeoCenter Møn ved 15.30 tiden hvor bussen kører tilbage til København. Forventet hjemkomst til Øster Voldgade 10 ca. kl 17.30.

Kontakt

Har du brug for at kontakte DGF under turen kan du ringe til Peter Frykman på 5099 6760 eller Martin Sønderholm på6126 5547


Tilmelding til DGF Nyhedsbrev