Tak for Årsmøde 2017

Med 111 tilmeldte fandt årsmødet 2017 sted den 11. marts.

Bestyrelsen vil meget gerne sende en stor TAK til Geo, Aalborg Portland, HESS og MÆRSK, som ydede økonomisk støtte til arrangementet, en stor tak til vores utrolig spændende foredragsholdere, det høje antal af helt utroligt vellavede studenter-posters og sidste men ikke mindst en tak til vores fantastiske hold af studentermedhjælpere.

    

Download hele det printede program inkl. sammendrag af foredrag og posters her. 

Formiddagen bød på en masse spændende informationer om bæredygtighed indenfor forskellige områder, hvor Jørgen Steen Nielsen (Dagbladet Information) åbnede ballet med en opfordring til omstilling af den globaliseret vækstøkonomi.
Anders Bækgaard fulgte stærkt op med VandCenter Syd’s indkorporering af FNs verdensmål til denne omstilling.
Jesper Sand Damtoft uddybede hvordan cementindustrien passer ind i et bæredygtig samfund og hvorledes Aalborg Portland A/S strukturer fremtidens industri til mere CO2-venlig produktion.
Lige inden frokost overtog Knud Erik Klint fra GEO scenen og sat fokus på hvordan vi bevarer vores grundvand og hvilke udfordringer dét byder på.

Efter en solrig frokost forsatte temaet med de naturlige ressourcer og deres økonomiske og samfundsmæssige aspekt. Dette skete under foredrag ved Gang Lui (Syddansk Universitet) og det blev opfulgt af et indblik i genbrug og det nye Amager Resource Center ved Jonas Nedenskov (Amager Resource Center).

Dagens sidste par foredrag indeholdt bestyrelsesmedlem Anette Pedersens (GEON) foredrag om naturgenopretning med et vigtigt spørgsmål om hvornår går vi på kompromis med samfund og natur når vi indvinder råstoffer. Jeppe Bloch Lauridsen (DONG) afsluttede dagens tema med et spændende og underholdende foredrag om geologens betydning for opsættelse af vindmøller til havs.

Efter foredragene bevægede forsamlingen sig ud i rotunden til forfriskninger og Poster session, som bestod af to PhD-kandidater og 9 speciale posters. Kvaliteten af posters var i år fænomenal så efter en lang votering blev vinderne, Mads Jelby for bedste PhD-poster og Lena Uldahl Hansen for bedste kandidat-poster, fundet.

Generalforsamling fandt sted førend der blev afholdt festmiddag og vinderen af Danmarks Geologipris 2015 blev afsløret. Læs meget mere om vinderen her. 

 

Billeder fra årsmøde, postersession og middag


Tilmelding til DGF Nyhedsbrev